(Dansk)
.
Kundelogin

Skare Meat Packers – ny ProMark-kunde

22-12-2014

Mark Information har indgået en koncernaftale med Skare Meat Packers om implementering af ProMark Workforce Management i 4 lande.

SKARE blev grundlagt i 1972, og SkareGruppen tæller i dag 700 medarbejdere. Høj og ensartet kvalitet har altid været det primære idégrundlag for SKARE, der udelukkende beskæftiger sig med opskæring og forædling af udsøgt okse- og kalvekød. De mest eksklusive udskæringer afsættes til hoteller, restauranter og cateringvirksomheder men også til detailkæder, supermarkeder og slagtere.

SKARE omsætter årligt for omkring kr. 1,7 mia. En andel på ca. 70 % eksporteres til lande i Europa, Fjern- og Mellemøsten. SKARE har afdelinger og slagterier i en række andre europæiske lande. Koncernen omfatter således fire afdelinger i Spanien, en afdeling i Frankrig, slagteri i Tyskland og Aarhus og SKARE FOOD i Christiansfeld, Danmark.

Skare Meat Packers

ProMark Workforce Management-løsningen hos Skare omfatter samtlige af ProMarks moduler herunder tids-, fraværs-, jobregistrering  og bemandingsplanlægning baseret på vores seneste portalteknologi. 

Rapportering foretages både i tynde og rige klienter samt på de nye vådrums-LAN-Terminaler med biometrilæser. 

Det nøglefærdige projekt dækker mødt-/gået-registrering,  notifikationer, fleks- og fraværsregistrering med integration til NemRefusion, ERP og til løn (EPOS), samt portal med fraværs-KPI til ledelsen.

Projektet vil have opstart i Danmark og vil efterfølgende dække Spanien, Tyskland og Frankrig.

Kernen i ProMark er enkelhed! Enkelheden er det væsentligste succeskriterie for værdiskabelsen ved implementering af tidsregistrering.

Enkel månedskalenderMånedskalenderen er et eksempel på enkelhed: Her kan alle registreringer foretages, uanset om det drejer sig om fx komme/gå eller fraværsregistrering.

Et andet eksempel på enkelhed for brugeren er notifikationer, som adviserer Skares ledere via mail, når der er afvigelser til godkendelse. Således bruges udelukkende tid på tidsregistrering, når det er nødvendigt – og sikrer løngrundlaget er på plads rettidigt. 

En anden type notifikation er opfølgning på sygefravær, således at afdelingslederne automatisk fx efter 5 dages sygefravær bedes om opfølgning på medarbejderen – via mail.