(Dansk)
.
Kundelogin

Sæt strøm til overenskomsterne og undgå fejl i lønsedlen

14-11-2016

Undersøgelser fra Gallup viser, at op mod 50% af danskerne har fundet fejl i deres lønsedler

Op mod 50% af danskerne finder fejl i deres lønsedlerDet har fået en række fagforbund i Danmark til at iværksætte kampagner, hvor de opfordrer deres medlemmer til at tjekke lønsedlen en ekstra gang. Fejlene betyder nemlig i de fleste tilfælde, at der udbetales for lidt i løn, tillæg, ferie og pension.

Det er en problematik, vi kan nikke genkendende til her i Mark Information.

”Vi oplever tydeligt, at overenskomsterne bliver mere og mere komplicerede”, siger Michael Dupont Fischer, der er direktør i Mark Information Danmark. ”I takt med at virksomheder skal være mere fleksible og kunne imødekomme kundernes efterspørgsel, kommer der flere og flere tillæg til – og det gør overenskomsterne svære at administrere”.

Denne tendens, som er resultatet af arbejdet med at skabe et stadigt mere fleksibelt arbejdsmarked, bekræftes også af Dansk Erhverv.

Korrekt løn til tiden

I mange virksomheder håndteres lønadministrationen stadig manuelt – og oftest af få medarbejdere – hvilket øger risikoen for (menneskelige) fejl. Desuden er lønberegningen ofte personafhængig og dermed sårbar i forbindelse med ferie og sygdom.

Ved at sætte strøm til virksomhedens overenskomster kan man reducere antallet af fejl og forsinkelser betragteligt, da hele beregningsgrundlaget automatiseres. Det minimerer ikke bare administrativ tid og omkostninger, men giver også mulighed for at overdrage de opgaver, der forbundet med lønkørslen til systemleverandøren i forbindelse med ferier og andet fravær.

Korrekt løn til tiden bidrager desuden til at øge tilliden mellem virksomhed og medarbejder – og betyder, at ønsket om digital tidsregistrering en gang imellem kommer fra medarbejderne.

Flere af vores kundeimplementeringer har vist, at den tid, der bliver brugt på lønberegning, kan reduceres med op til 50%. Det frigør tid til at støtte op om andre processer, der skaber værdi for virksomheden, som fx opfølgning på sygefravær. Investeringen er ofte tjent hjem inden for et år, så der er altså al mulig grund til at automatisere processen.