(Dansk)
.
Kundelogin

Nyt tidsregistreringssystem skærper Mac Barens konkurrenceevne

16-11-2010

Korrekt prissætning og fleksibel bemanding spiller en afgørende rolle for, at Mac Baren fortsat kan tage markedsandele på det vigende marked for pibetobak. Tidsforbrug er en strategisk faktor, som nu opsamles og analyseres i ProMark

Trine Bach is concentrating on the labels on the new velvet pouchesPiben skal have en anden lyd hos Mac Baren. Den danske pibetobaksgigant har investeret i et nyt tidsregistreringssystem, som skal integrere medarbejder- og produktionsdata. Systemet, som leveres af danske Mark Information, omfatter de 80-100 timelønnede på fabrikken i Svendborg, og skal give Mac Baren et tidstro overblik over, hvor lang tid det tager at producere en ordre. Denne indsigt er afgørende for virksomhedens konkurrencekraft, som især bestemmes af evnen til at prissætte produkterne korrekt og af at kunne bemande produktionen fleksibelt i forhold til efterspørgslen.

Som en af de sidste tobaksfabrikker i verden, der fokuserer på pibetobak, klarer Mac Baren sig over al forventning. Moderselskabet Halberg-koncernen har netop afleveret sit bedste regnskab nogensinde, og målet er at fortsætte denne positive udvikling.

Systemet, som hedder ProMark, registrerer alle tidsperspektiver, fra medarbejdernes komme-gå data til produktionstid. Komme-gå data integrerer med Mac Barens lønsystem fra Lessor og skal sikre, at medarbejderne får udbetalt korrekt løn.

The human nose is an indispensable tool - Jesper Olsen is checking tobacco samples in the laboratoryDe opsamlede tidsregistreringer fra produktionen integrerer automatisk med virksomhedens ERP-system M3 fra Lawson og skal sikre, at Mac Baren kender omkostningerne i forbindelse med hver produktionsordre. Samtidig sikrer ProMark, at lageret automatisk opdateres, så snart medarbejderne registrerer en produktionsordre som afsluttet i systemet.

-Hvis vi bare ville have korrekte løndata, kunne vi nøjes med et simpelt komme-gå system, men her får vi en integreret løsning, som udnytter de opsamlede medarbejderdata på flere platforme. Det er vigtigt for hele flowet i produktion og logistik, at alt er registreret tidstro og korrekt, og det sikrer vi nu. Samtidig får vi et mere pålideligt grundlag for at prissætte vores produkter korrekt, siger Lars Storgaard, it-chef i Mac Baren og forklarer, at en stor del af Mac Barens produktion er ordrer, der udføres for store OEM-kunder.

-Hvis vi ikke har styr på vores omkostninger, hvor løn og materialer er de væsentligste faktorer, så har vi svært ved at efterkalkulere og sikre den rette pris. Dokumentation og korrekte data er helt afgørende, når vi forhandler med OEM-kunderne, siger han.

ProMark erstatter et andet tidsregistreringssystem, som ikke levede op til forventningerne. Ud over ProMark overvejede Mac Baren en tidsregistreringsløsning fra en anden leverandør. Valget faldt på Mark Informations system, fordi det er et standardsystem, og fordi det ligesom Mac Barens strategiske platform er baseret på Microsoft, så it-afdelingen selv kan drive systemet videre. Desuden havde Mark Informations referencer indflydelse på afgørelsen.

Mac Baren forventer at gå i drift med det nye tidsregistreringssystem til november.

A tobacco cake in a cart with loose tobacco leaves