(Dansk)
.
Kundelogin

8 års faldende produktivitet i Danmark - kan du løfte låget af din virksomhed?

17-06-2010

Fagblade og tidsskrifter proklamerer, at den er gal med produktiviteten i dansk erhvervsliv

Men vi er ikke alene. Ifølge en nylig undersøgelse foretaget af IDC Manufacturing Insights, så er den også gal i andre europæiske lande, hvilket har fået produktionsvirksomhederne til at genoptage fokus på produktiviteten – det branchen med et fint ord kalder "operational excellence".

Det skulle ifølge analysens bagmand fra IDC, Pierfrancesco Manenti, være finanskrisen, og det deraf øgede pres på konkurrenceevnen, der tvinger virksomhederne til at rette fokus mod "at gøre tingene mere effektivt".

Som virksomhed er man vant til, at goodwill tæller og at kunderelationer består, hvis blot man opfører sig som man plejer. Men ligesom professionelle sportsfolk kan lide nederlag selvom de leverer varen, kan selv den dygtigste virksomhed med et slag miste førertrøjen til konkurrenten.

Forslag til løsning deler sig i to meget traditionelle lejre. Den ene mener det skal ske gennem investering i nyt produktionsudstyr og efteruddannelse, den anden i optimering af eksisterende ressourcer. Sandheden ligger nok et sted der imellem.

Reaktionsevne hænger uvilkårligt sammen med synlighed – altså viden om virksomhedens tilstand og præcis hvilke indsatser der skal foretages for at fremme en given hændelse. Erfaringen viser, at den rigtige beslutning  trives bedst i kombination med adgangen til dugfriske situationsbestemte data. Med andre ord – at være i stand til at "løfte låget af sin virksomhed".

Vi vil meget gerne høre om jeres erfaringer med realtidsbaseret tidsregistrering, jobrapportering og bemandingsplanlægning, og ved samme lejlighed berette lidt om de projekter vi har gennemført med over 300 danske virksomheder.