Mere heartware, mindre brainware

Alfred Josefsen, administrerende direktør i Irma var årets gæstetaler på Mark Informations brugerkonference i november

Alfred Josefsen, der bl.a. vandt prisen som årets leder i 2003, har gennemført en bemærkelsesværdig turn around i Irma, og hans ledelsesmetoder, som er beskrevet i bogen Kære Irma, har høstet stor anerkendelse.

God ledelse er primært en menneskelig proces med vægt på hjertelige relationer. Alfred Josefsens budskab om, at det er mennesker, der skaber resultater, brændte virkelig igennem på årets brugerkonference.

Det var tydeligt for samtlige 110 deltagere, at han mener det, når han siger, at engagement og commitment hos medarbejderne kan føre til fantastiske resultater. Det er ledelsens ansvar at få medarbejderne til at vokse, udvikle sig og skabe gode resultater i et liv i balance!

Topuger

Et af de mange tiltag, der har vendt Irmas underskud til et positivt resultat på over 50 millioner kroner i 2005, er de såkaldte Topuger. I idrættens verden har man i mange år arbejdet med at afdække toppræstationsmønstre, som handler om at skabe sig overblik over, hvad man selv gør, når man skaber resultater i særklasse. Det er en ganske enkel metode, hvor man blot skal reflektere over ”hvor og hvornår jeg har lavet fantastiske resultater”. Når man har identificeret 3-4 successer, kan man udlede fælles træk og tendenser fra disse successer, som giver et godt overblik over ens ’topmønster’.

Oprindeligt var det ikke meningen, at Irma skulle bruge medarbejdernes topmønstre til andet, end at hver kollega ville få mere succes privat – og på jobbet. Men det er sidenhen blevet sat i system, så man nu afholder 4 Topuger om året. I disse uger bliver der igangsat en lang række aktiviteter og medarbejderinitiativer, som giver bemærkelsesværdige præstationer langt over, hvad man burde forvente – udelukkende fordi medarbejderne gør tingene  anderledes og mere motiveret end normalt.

Bogen Kære Irma - af Alfred JosefsenFå mere heartware ind i din virksomhed

Du kan få mere heartware i form af god ledelse med vægt på menneskelige relationer ind i din virksomhed ved at købe bogen Kære Irma – It’s all about people.

Irma-pigen er et af de synlige beviser på, at det er en virksomhed der har fået stoltheden tilbage. Bemærk hvordan hun har ranket ryggen:

Tilbage