IHS-rapport: Fortsat vækst globalt og på det nordiske marked

Det amerikanske analyseinstitut IHS udgav i sommerferien sin Workforce Management Solutions Report 2015

IHS forecaster at det globale marked for Workforce Management-løsninger vokser stabilt frem til 2019. Væksten drives af udbredelsen af SaaS (Software as a Service) og af en større adoption især blandt de mindre og mellemstore virksomheder.

Biometrisk terminalPå hardware-siden er det især udbredelsen af biometriske terminaler, der er med til at skabe væksten.

Denne teknologi er i hastig udvikling, og de nye muligheder betyder, at manuelle indtastninger afløses af biometriske terminaler, hvor dataindsamlingen sker ved hjælp af fingeraftryk. Det øger sikkerheden og reducerer muligheden for snyd. Den tendens kan Mark Information genkende fra det engelske marked.


Stor udbredelse i Norden

Workforce Management-løsninger er relativt udbredte i Norden sammenlignet med resten af verden. IHS mener, at væksten på de nordiske markeder vil være drevet af opgradering og udskiftninger af eksisterende løsninger til moderne teknologiførende løsninger.

Mark Informations markedsandel i NordenMark Information er med en markedsandel i Norden på 21,4% branchens største. I 2014 har Mark Information øget positionen som den største leverandør af Workforce Management-løsninger på det nordiske marked idet markedsandelen er gået fra 19,3% i 2013 til 21,4% i 2014. Især SAP og Kronos er gået tilbage i Norden.

“IHS-rapporten viser at det nordiske marked fortsat vokser, og at Workforce Management ikke mindst i de nordiske lande er et af de vigtige redskaber i værktøjskassen for de mest effektive og produktive virksomheder. Det nordiske marked er krævende og stiller høje krav til innovation og produktudvikling. Vi bruger derfor også ca. 20% af omsætningen på udvikling, og derfor er det ikke overraskende at Mark Information fastholder positionen som Nordens største leverandør af Workforce Management-løsninger”, siger CEO Torkel Olrik fra Mark Information.

Til inspiration omkring en eventuel udskiftning af virksomhedens eksisterende løsning, har Findus, Hagen og Lantmännen Maskin delt de tanker de gjorde sig i den forbindelse. Automatisering af administrative processer og krav om bedre ledelsesrapportering vejer tungt, når større virksomheder beslutter sig for at udskifte tidsregistreringssystem i stedet for at vedligeholde den eksisterende løsning.

Tilbage